انتخاب رویداد
درخت نور
در کمپین های فشن داستان سرایی به عنوان یک ابزار قدرتمند برای جلب توجه و تاثیرگذاری شناخته می شود.
در صنعت فشن ایران، تا به حال کمتر به داستان سرایی به عموان بخشی جدایی ناپذیر از مارکتینگ توجه شده است، به خصوص داستان هایی با اصالت و دغدغه مندی فرهنگی و زیست محیطی که در کل دنیا موضوعات اصلی کمپین هاست.
فراتر از زیبایی شناسی, وارد کردن مفاهیم و دغدغه های هویتی فرهنگی و یا زیست محیطی به یک کمپین مد، این امکان را به برند می دهد که در سطح عمیق تری با مخاطبان ارتباط بگیرد.
این نگاه پس از ریبرندینگ درسا جدیتر شد و در این راستا برنامهریزیها در سال 1402 براساس دغدغهی درسا نسبت به این مهم تدوین شد.
درسا با زبان ویژه ی خود در داستان سرایی در دیزاین و برند، سال ۱۴۰۲ را با کمپین خیال در راستای ادای دِین به "باداب سورت" شروع کرد.
کمپینی که با معرفی باداب سورت به عنوان دومین میراث طبیعی ثبت شده ی ایران بعد از کوه دماوند و دغدغه ی حفاظت از آن به عنوان یکی از میراث های در معرض آسیب مطرح شد و خیال را با آن در آمیخت.
در ادامه ، کمپین “درخت نور” با فضایی مدرن برگرفته از اصالت و فرهنگ ایرانی در حال اجراست. این کمپین در شب یلدا و با توجه به قرابت داستانی و تاریخی یلدا با کریسمس و سال نوی میلادی طرح ریزی شد و نام خود را از شعری مانوی با نام “در ستایش درخت نور” و ترجمه ی محمدتقی بهار وام گرفت. درخت نور یا سرو مهر به اسطوره و رسمی کهن در باور ایرانیان اشاره دارد که به سرتاسر جهان راه یافت.
در جریان تبادل فرهنگی از گستره ی تجاری راه ابریشم در قرون مختلف، مهم ترین کالای ایرانی که از این راه انتقال می یافت و اغلب از چشم پژوهشگران پنهان مانده، فرهنگ و رسوم بود که بسته به مقصد مورد نظر، با حفظ ماهیت اصلی، دگردیسی می یافت.
یلدا، جشن زایش مهر است. نیاکانمان با ژرف نگری در بزرگترین سرچشمه نور مادی یعنی خورشید و با شناخت اثرات زندگی بخش پرتوهای آن به شناخت درونی بزرگترین سرچشمه نور یعنی خداوند یگانه دست یافتند و فروزهای پاک و جاودانش را نکو داشتند و نام مهر بر آن نهادند و کوشیدند تا برترین صفاتی را که برای خداوند متصور بودند همچون مهرورزی و پیمان داری و میانه روی و دادگستری را در نهاد خود نیز پرورش دهند و در أوقات مختلف آن را پاس بدارند.